flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги суддів Голосіївського районного суду м.Києва

29 березня 2016, 16:52

Наказом голови Голосіївського районного суду м. Києва від 21 жовтня 2015 року № 98 установлено 21 жовтня 2015 року днем початку проведення перевірки достовірності відомостей щодо застосування заборон, передбачених Законом України «Про очищення влади» стосовно суддів Голосіївського районного суду м. Києва.

Згідно із приписами ст. 4 Закону України «Про очищення влади» професійні судді не пізніше ніж на десятий день з дня початку проведення перевірки подають голові суду власноручно написану заяву (зразок заяви затверджено постановою КМУ від 16.10.2015 року №563), у якій повідомляють про те, що до них застосовуються заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 цього Закону, або повідомляють про те, що до них не застосовуються відповідні заборони та про згоду на оприлюднення відомостей щодо них відповідно до цього Закону.

Неподання заяви у десятиденний строк є підставою для звільнення особи із займаної посади не пізніш як на третій день після спливу строку на подання заяви та застосування до неї заборони, передбаченої частиною третьою статті 1 цього Закону.

Подання заяви, у якій особа повідомляє про те, що до неї застосовується заборона, зазначена у частині третій або четвертій статті 1 цього Закону, є підставою для звільнення особи із займаної посади не пізніш як на третій день після подання такої заяви та застосування до неї відповідної заборони.