flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо повторного автоматизованого розподілу судових справ

31 жовтня 2017, 15:43

Відповідно до п. 2.3.50 Положення про автоматизовану систему документообігу винятково у разі, коли суддя (судді) у передбачених законом випадках не може (не можуть) продовжувати розгляд справи, невирішені судові справи передаються для повторного автоматизованого розподілу за вмотивованим розпорядженням керівника апарату суду (особи, яка виконує його обов'язки), що додається до матеріалів справи.

Відповідно до п. 6.2. Засад використання автоматизованої системи документообігу у Голосіївському районному суді м. Києва у разі коли суддя (судді) у передбачених законом випадках не може продовжувати розгляд справ (припинення повноважень щодо здійснення ним правосуддя, звільнення з посади судді, відсторонення від посади судді, перебування у відпустці по догляду за дитиною, довготривала тимчасова непрацездатність на строк понад два місяці, що може стати наслідком порушення розумних строків їх розгляду), згідно вимог Конституції України, Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, та відповідного процесуального закону, невирішені судові справи передаються для повторного автоматичного розподілу.

Зважаючи на вищевикладене, на виконання розпоряджень керівника апарату суду відповідальними працівниками апарату суду здійснено повторний автоматизований розподіл всіх невирішених судових справ, які перебували в провадженні судді Шумко А.В., у зв'язку зі звільненням останньої з посади судді відповідно до рішення Вищої ради правосуддя № 3231/0/15-17 від 10.10.2017 року.